Historik

Copyright @ All Rights Reserved

Zhezz © 2010

     Kendte Zhezz spillere

  Dennis Jørgensen   Kenneth Jørgensen

ZHEZZ - SKAK I NYE KLÆDER

Zhezz blev udtænkt af Kenneth Jørgensen i 90érne, der med et stort håb forsøgte at give skak en ny bæredygtig indgang til den vidunderlige og traditionelle skak. Kenneth mener at computeren har distanceret de menneskelige kvaliteter fra skakken, og herved mister vi tydeligere mere og mere kontrollen over hvilke menneskelige kvaliteter der fremtidsmæssigt sikrer en helhedsorienteret balance.


Derfor var det med kæmpe energi at Kenneth forsøgte at få Zhezz udviklet og offentliggjort som patent i 2006. 


Ganske enestående for Zhezz opstår herved en helt ny verden, når spillerne i samarbejde bygger sort/hvide felter op i et 3D-landskab, ved hjælp af nogle klodser som placeres på spillepladen. En ny superspringer hopper længere end en almindelig springer (3x2 eller 2x3). Det giver teknisk set skak en helt ny dimension, hvor "brikker som springer", kan bevæge sig i bjergene og skifte niveau. Andre brikker må blive i det nederste plan, og se det spillerskabte bjerglandskab af klodser som uigennemtrængelige forhindringer.


Det der er rigtig godt ved ZHEZZ, er, at man kan snakke om og i spillet. Man kan så at sige lære spillet undervejs, hvor det er lovligt at bruge sine sociale styrker i den uforudsigelige skakkamp påvirket af den medfølgende politisk kamp.

En særligt tak i udviklingsarbejdet går til min Far, Jørgen Jørgensen, Min bror, Dennis Jørgensen, min kone, Elisabeth Leiding, mine døtre Agnes Jensen, Linnea Leiding og Louise Andersen, Anders R Hansen, Steen Hagstrøm og Uffe Lorenzen. Endvidere tyskerne Merten Johannessen og Sven Wulf.

     Agnes Jensen i hård kamp mod to tyske mestre

        To Zhezzianske supertankere  

Steen Hagstrøm      Anders R Hansen

            To stærke Zhezz-kvinder  Louise Leiding          Agnes Jensen

Frank Severinsen   Merten Johannessen

Sven Wolf

WM 2011

Verdensmesterskabet i Zhezz blev afholdt på Bakkegårdsskolen i Gentofte. Der var 32 spillere både fra Tyskland og Danmark.

                                  Linnea Leiding

               Agnes                      Linnea 

Stærke unge spillere med en ventende gloværdig fremtid som Zhezz-spillere

Stærke spillere i hård duel, Kristoffer, Kamilla, Anders Røser Hansen, Sven Wulf

Ganske enestående for Zhezz opstår en helt ny verden, når spillerne i samarbejde bygger sort/hvide felter op i et 3D-landskab, ved hjælp af nogle klodser som placeres på spillepladen.

Der er indført en ny super springer som hopper længere end en almindelig springer (3x2 eller 2x3) 

Det giver teknisk set skak en helt ny dimension, hvor "brikker som springer", kan bevæge sig i bjergene og skifte niveau. Andre brikker må blive i det nederste plan, og se det spillerskabte bjerglandskab af klodser som uigennemtrængelige forhindringer.

     Opfinderen, Kenneth Jørgensen, sidder fast i felterne

Sten Hagstrøm, en vinder 

Agnes, en vinder

Dennis, en af de stærkeste Zhezzére

Kenneth, en af de stærkeste Zhezzére

Agnes, en af de stærkeste Zhezzére

Louse, en kommunator af guds nåde

Et geni kan godt også blive lidt træt         

Et smilende vinder

 

WM 2011

Verdensmesterskabet i Zhezz blev afholdtKenneth mener a

, Dennis Jørgensen, min kone, Elisabeth Leiding, mine døtre Agnes Jensen, Linnea Leiding og Louise Andersen, Anders R Hansen, Steen Hagstrøm og Uffe Lorenzen. Endvidere tyskerne Merten Johannessen og Sven Wulf.

ZHEZZ, 3D skak, for 2 spillere 

Spillerne vælger hverisær hemmeligt mellem 0-20 klodser, at opbygge sit eget rige. Dette foregår på de nærmeste 50 af ialt her 100 vist her med røde felter i midten.

Klodsplaceringen skrives hemmeligt ned på ternet papir, og når begge spillere har gjort dette, kan klodserne så sættes på spillepladen. Dette Bjerglandskab" er VM kampen i korrespondance Zhezz.

Finale i ZHEZZ

Mario Muellerschoen, Merten Johannßen,

Heiko Roehling,

Timo Juergens

ZHEZZ, Slesvig Holstein Mesteskab, Contor

Ingeniør Jørgensen © 2010