Information

Copyright @ All Rights Reserved

Zhezz © 2010

          Mange spil i ét

ZHEZZ, 3D skak, Links  

Zhezz blev udtænkt af Kenneth Jørgensen i 90érne, der med et stort håb forsøgte at give skak en ny bæredygtig indgang til den vidunderlige og traditionelle skak. Kenneth mener at computeren har distanceret de menneskelige kvaliteter fra skakken, og herved mister vi tydeligere mere og mere kontrollen over hvilke menneskelige kvaliteter der fremtidsmæssigt sikrer en helhedsorienteret balance.

Zhezz er en lang række sjove spil.

Rækken af spil i spillet

Lé Zhe for 2 spillere

Lé Zhe for 4 spillere

Zludo, opdateres snart

Zhuko, opdateres snart

Zollollozo, opdateres snart

Skak

Fjern skak

Zpring, opdateres snart

Zeus, opdateres snart

ProChess

Zhezz for 2 spillere

    Zhezz

Lé Zhe for 2-4 spillere

Zluto for 2-4 spillere

Zhuko

Zollollozo

          

SKAK

Fjern SKAK                

Skak, hvor publikum undervejs, kan deltage i dialogen under spillet.

Når 4 personer spiller Zhezz, er der  tale om en verdenskrig, hvor dialog og samarbejde er ligeværdig med  individuelle skakkompetencer, der nyder dette helt nye univers af tekniske udfordringer.

Se Zhezz i tyske DTN-nyheder, click her

Lé Zhe

Lé Zhe er en fantastisk måde, at blive introduceret for Zhezz. Der er tale om et sjovt spil, der giver minder fra kinaskak. Modsat kina-skak, skal man her i Lé Zhe. kun have en brik ned på en af modspillernes baglinie.

Man kan spille Lé Zhe fra 2-4 spillere og et spil tager normalt 1-5 minutter.

Spilleregler, Click her

Zludo

Zludo kan spilles af 2-4 deltagere.

Hver deltager, har hver 4 bønder, der hver repræsenteres ved farverne, hvid, blå, sort og rød.  

Som eksempel ses på billedet, at hver spiller har trukket et træk.

Dvs. at feltet som de står på, er startfeltet man hopper ud på, når man har slået en 6ér. Man kan heller ikke blive slået hjem på dette felt. 

Man har 3 ture, når man ingen brikker har fået ud. Man kan da heller ikke blive slået hjem, på sit eget startfelt. 

Zhuko

Zludo kan spilles af 2-4 deltagere.

Hver deltager, har hver 4 bønder, der hver repræsenteres ved farverne, hvid, blå, sort og rød.  

I Zhuko slår man ikke hjem, men det gælder om at få een bonde ind til centeret af pladen, igennem   portåbning, der vender mod pågældende spiller. 

Zollollozo

Zludo kan spilles af 4 deltagere.

Hver deltager, har hver 2 løbere og en konge, i hver af farverne, hvid, blå, sort og rød.  

Spillet skal give en indsigt i, hvordan løberne bevæger sig mellem 3D klodser og hvad mat-begrebet egentligt er og hvad det betyder, når een spiller som den første sætter mat  og øjeblikkeligt vinder. Game over.

Der er dog to måder at vinde på i Zollollozo. Enten sætter du skakmat, eller også får du en konge ned på din egen baglinie, der hvor du har løberne, da du startede.

Skak

Skakken er et ædelt og har årtusind gammel historie med en menneskabt udvikling.

Har man mod på at kaste sig ud i skakken og blive fortrolig, kan man for eksempel spille skak på de 8 inderste felter, både med de klassiske farver, men også som her, rød og blå. 

Man kan med små bokstaver og tal navngive disse efter skakkens notation, hvis man bliver grebet af skakkens fantastiske litteratur og ønsker at læse om skak.

Spilleregler, Click her

Zpring

Zeus

ProChess     

                                                      ZHEZZ for to spillere

                                                   ZHEZZ for fire spillere

Fjern Skak

Spillestyrken i danske skakklubber er meget stor og mangler reelt fokus på ”nybegynderen”,

En måde i denne Zhezz sammenhæng, er her opfundet: ”Fjern skak”. Altså, vi fjerner alt teori, ved at fjerne alt åbningsteorie. Dette forlænger så at sige spillet, så nybegynderen får en fornemmelse af, at det at spille ”skak” giver en bedre mening og for den sags skyld, måske også lidt mere hyggeligt.

Det kunne også meget vel være, at der blev flyttet lidt om på hierarkiet i flere skaksammenhænge. Det ville da kun være sundt.

Spilleregler, Click her

Zpring

Zpring er et spil med en terning, som lærer den videbegærlige spiller, at forstå hvordan en "superspringer" bevæger sig på brættet og i bjergene.

ZEUS

Er man så blevet ved at blive mere indstillet på udfordringer, der går mod grænserne for begrebet: ”Main Stream” og almindelige skakbegreber.

Så er her opfundet et spil, der hedder ”ZEUS”.

Dette skal give en et indblik, hvor stærk damen egentlig er. I og med at den også hopper som en springer, blot den ikke er truet, har den fået kælenavnet: "Velociraptor". Her i ZEUS eller Zhezz, er kvinden nærmest gudelig stærk! Og man må evigt tage sig i agt.

ProChess

Er man så blevet mere indstillet på udfordringer, der overstiger de almindelige grænser for begrebet: ”Main Stream” og almindelige skakbegreber.

Så er her opfundet et spil der hedder ”Proskak” eller måske bedre ”Prochess”.

Der bliver spillet på de midterste 100 grå felter.

Her bliver man introduceret med ”superspringeren”, der hopper 2x3 eller 3x2.

Spilleregler, Click her

ZHEZZ for 2

Zhezz for 2 spillere er den der har lært at spille skak, som evner at tænke i 3D. Når en brik skifter plan, skal der tælles i landskabet.

Der er meget tydelige tegn på, at skakspillere direkte kan overføre deres "skak komperencer".

Det tager ofte kun få minutter, for en middelgod skakspiller, at forstå den ny superspringer grund ideen. Der er simpelthen tale om superskak.

Man bygger selv sit rige på den nærmeste halvdel med

3D byggeklodser.

Spilleregler, Click her 

Download Regler, click here 

 

ZHEZZ for 4

Zhezz for 4 spillere er til personer med en indtrændende lyst til at lære spille skak på en helt ny måde.

Deltagerne kan udgøre en blandet aldersgruppe med forskelligt erfaringsniveau og endda indlære spillets regler undervejs.

Fire personer eller måske hold, skal udkæmpe en verdenskrig. Dialogen internt på holdet er mindst ligeså interessant som modparterne imellem.

Zhezz har den nødvendig dybde, når mangfoldigheden i menneskets kvaliteter, udfordrende synliggøres og slynger sig ind i hinanden.

Spilleregler, Click her 

Download Regler, click here 

ZHEZZ, 3D skak,

for 2 spillere 

Spillerne vælger hverisær hemmeligt mellem 0-20 klodser, at opbygge sit eget rige. Dette foregår på de nærmeste 50 af ialt her 100 vist her med røde felter i midten.

Klodsplaceringen skrives hemmeligt ned på ternet papir, og når begge spillere har gjort dette, kan klodserne så sættes på spillepladen. Dette Bjerglandskab" er VM kampen i korrespondance Zhezz.