Lé Zhe

English, click here

For at forstå, at der i Zhezz kun er en vinder, er der blevet opfundet et spil, der hedder: ”Lé Zhe”. Her er der kun en vinder og 3 ”lige” tabere.

4 spillere placerer 10 bønder på baglinjerne. Den første der kommer ned på en af modstandernes baglinjer med blot en bonde, vinder. Spillet er slut.

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spilvarianter

 

Opgave for 4 spillere

 

Opgave for 2 spillere

 

Hvid starter.

Bønderne går som en konge, et felt i hvilken som helst retning, både frem og tilbage, lige og skråt. Dog kan denne ikke gå tilbage til baglinjen permanent, men må dog godt hoppe over andre brikker tilbage nede på baglinjen og bruge felter som midlertidige mellemstationer, under selve trækket. Man kan dog godt justere formation på baglinjen. Forstået på den måde, at en bonde på baglinjen, godt må flytte til et andet felt på baglinjen.

Ja! Det virker måske lidt mærkeligt, men man kan jo godt mene, at der er tale om: ”Avanceret kina-skak”. Man hopper over sine egne og andres brikker, for at komme først til en af modstandernes felter på baglinjerne. Man kan både hoppe over, tilbage, frem, skråt og lige. Også helt modsat kina-skak, hopper man så over brikkerne, bare i et ”længere hop”.

Den samme afstand hen til ”brikken man hopper over”, lige så langt skal man hoppe over på den anden side.