Lé Zhe opgave, 2 spillere

Den første der får en bonde ned på modstanderens baglinje, vinder.

                                                 "Blå trækker og vinder"            

Hint: Se hvilken brik der skal flyttes, Click her

Løsning, click her

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spil varianter, click her

 

Bønderne går normalt som en konge, et felt i hvilken som helst retning, både frem og tilbage, lige og skråt. Men man kan også hoppe. Man kan både hoppe over, tilbage, frem, skråt og lige og man må hoppe over lige så mange gange man vil, når første træk er et hop. Dog kan man ikke gå tilbage til baglinjen permanent, men må dog godt hoppe over andre brikker tilbage nede på baglinjen, og baglinjen som midlertidig mellemstation, under selve trækket.

Ja! der er tale om: ”Avanceret kina-skak”. Altså! Man hopper over sine egne og andres brikker, for at komme først til en af modstandernes felter på baglinjerne. Man kan dog godt justere formation på baglinjen. Forstået på den måde, at en bonde på baglinjen, godt må flytte til et andet felt på baglinjen.

Man kan både hoppe over, tilbage, frem, skråt og lige. Man må hoppe over så mange gange man vil. Også helt modsat kina-skak, hopper man så over brikkerne, bare i et ”længere hop”. Den samme afstand hen til ”brikken man hopper over”, lige så langt skal man hoppe over på den anden side.

Køb Zhezz, click her

Andelslejlighed til salg

Click her